Danish Yearbook of Musicology anmelder Ludolf Nielsen og August Enna

Anmeldelse af Michael Fjeldsøe.

“Velskrevne bøger om mindre kendte danske komponister er en sjældenhed, og ikke mindst derfor må vi hilse de to foreliggende bøger velkomne. For velskrevne er de…”

“Hvis man skal rette en anke mod dette koncept, og ikke kun for at være en pernitten- gryn, så er det, at der burde være flere noter.”

“Men er der basis for en genopdagelse og renaissance for disse komponister? Her er jeg helt på linje med Steensen, når han formulerer: “Det kunne være interessant … [i]kke blot at trække det [her om August Ennas oeuvre] ud af glemslen, men at give det en kritisk nyfortolkning.” (s. 135). Det er det, der er på spil. Dertil er disse to bind og forhåbentlig hele bogserien en stor hjælp og inspirator; ikke blot er de velskrevne og giver fine karakteristikker af de vigtigste værker, de giver også lyst til at høre musikken. Med den væsentlige anke, at bøgerne er underdokumenterede og dermed gør det svært at fortsætte den fornyede udforskning og fortolkning, der her er sat i gang, kan bøgerne varmt anbefales. Det er heldigvis noget, der kan rettes op på i de følgende bind.”

Læse mere: http://www.dym.dk/dym_pdf_files/volume_42/dym42_2_06.pdf