Foredrag

forside 3

Mange års erfaring som foredragsholder på højskoler, aftenskoler, folkeuniversitet, kunstforeninger, operaklubber m.m. Er bl.a. engageret i DRs Lytteklub i Herning.

Hvert foredrag bliver tilrettelagt efter individuelle ønsker.

Hvert foredrag er formidling af seriøse emner, så de skaber glæde, nærvær, eftertanke og måske overraskelse.

“Som nu i aftes, hvor Dvoraks Cellokoncert i h mol var på programmet med en inspirerende og vidende Steen Chr. Steensen som ”dirigent” for afviklingen af aftenen. Det er ikke helt lyv, hvis jeg siger, at cellokoncerten i sig selv stod lidt i baggrunden for alt det, vi fik fortalt, og alt den musik, vi lyttede til. Udgangspunktet for Steens oplæg stod på tavlen: Antonin Dvorak – Cellokoncert – h mol – 1895; han kom gennem alle punkter begyndende bagfra – altså med 1895.
– Hvem af os ville derhjemme have tænkt på at sammenligne Dvorak med samtidige inspiratorer som Debussy, Strauss, Mahler, Brahms og Schönberg og spillet brudstykker af deres musik for at illustrere det?
– Hvem ville have lyttet til Dvoraks opus 103 og 105? Og hvordan ville man selv have fordybet sig i h mol værker og være blevet klogere på, hvad netop h mol i modsætning til andre tonearter kan? Og hvordan skulle sådan en som jeg have fundet på at sammenligne koncerter, orkesteropgaver og soloinstrumenter i cellokoncerten?
Beriget med nye og interessante oplevelser, som et inspirerende lytteklub fællesskab kan give, vendte vi ”mætte” hjem for at genhøre Dvoraks Cellokoncert i h mol fra 1895 – og nu kunne vi så høre meget mere i den smukke koncert.
Bl.a. derfor skal man gå med i DR Klub Klassisks lytteklub.”
Troels Johansen, Herning, 2014

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.